18. Egyetemi Tavasz

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem hagyományos, tavaszi rendezvénysorozata, melyet az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda szervez immár tizennyolcadik alkalommal, és amelyen sok éve könyvtárunk is részt vesz színes és változatos programokkal.
A programsorozatban tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató programok, kari napok, konferenciák szerepelnek egyetemi és városi helyszíneken, – szinte minden, ami a szorosan vett oktatás/kutatáson kívül az egyetemen történik, és érdekes lehet a közönség számára.
2023. április 5. és május 31. között 70 helyszínen mintegy 300 eseményt rendeznek, ebből 8 könyvtárunké lesz: ismeretterjesztő előadásokkal, kötetbemutatókkal és kiállításokkal is készülünk.

A programok nyitottak és többnyire ingyenesen látogathatók minden érdeklődő számára.
Elérhetők, letölthetők innen, vagy az épületben szerteszét nyomtatott programfüzet is van, igazán szép lett.
A mi tavaszi rendezvényeink a honlapunkon az események között sorakoznak, vagy érdemes az eseménynaptárunkat is böngészni vagy a Facebook-események között keresgélni. A megosztásokat külön köszönjük!


A fesztivál hivatalos kezdését hagyományosan április 11-éhez, József Attila születésnapjához kötötték idén is. Az egyetemi fotópályázat anyagából válogatott kiállítással egybekötött megnyitót idén április 12-én, 17 órakor tartják a rektori épület átriumában, de már április 5-től számos felvezető program közül választhatunk. 

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt! Programjaink ingyenesek, és nem kötöttek könyvtári tagsághoz.

Ezek is érdekelhetnek...