J. K. Rowling: Harry Potter sorozat

137
Kattints a képre, és nézd meg a katalógusunkban!

„Minden egy fiúval kezdődött, aki 11 évesen megtudta, hogy varázsló. Innen pedig egy olyan utazás, ami mindenkinek mást adott. Azok a gyerekek, akik éveket vártak egy-egy kiadásra, és együtt nőttek a szereplőkkel, talán együtt is komolyodtak a témával.
Olyan alapvető értékek kerülnek a középpontba, mint a barátság, a család, a becsület, a hűség, a fiatalkori tini ostobaságok, majd végül a felnőtté válás, a pálya keresés, de még a halál is. Amellett, hogy a rengeteg szellemes kifejezés és elképesztő jelenet beránt egy mesés fantáziavilágba, úgy kapunk nagyon is maradandó gondolatokat, hogy észre sem vesszük.
Sok mindenről beszélhetünk a hét kötet kapcsán, de az biztos, hogy gyerekek nemzedékei kezdtek el miatta olvasni, és százezrek olvassák ma is újra, ha egy ismerős közegben akarnak elmerül.”

„Mindenkinek ajánlom, aki szereti a fantasy világát, emellett a kalandokkal teli regényeket. Minden van benne, ami kell barátságok, ellenségek, kalandok, fájdalmas és boldog pillanatok is egyszerre. Véleményem szerint aki egyszer elkezdi olvasni az utolsó kötetig abba se tudja hagyni, ezért a folytatásokat is nagyon tudom ajánlani.”

A képen az illusztrált kiadás borítója látható: Budapest : Animus, 2015

Könyvtárunkban megtalálható minden kötet magyarul és angolul is többféle kiadásban. Nézz szét a katalógusunkban!

Ezek is érdekelhetnek...