95. Ünnepi Könyvhét

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 95. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet és 23. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat.
Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatára ebben az évben június 13–16. között kerül sor a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén, amelyhez több vidéki helyszín kapcsolódik, így természetesen Szeged is, ahol már több évtizedes hagyománya van az Ünnepi Könyvhétnek.

Fő szervezője a Somogyi-könyvtár, központi helyszíne pedig a Dugonics tér, ahol a színpadon az ünnepélyes megnyitó, a dedikálások és az izgalmas pódiumbeszélgetések zajlanak. Könyvkiadók, könyvterjesztők települnek ki a térre sátraikkal és legfrissebb könyvkínálatukkal, helyi és regionális szerzők kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, emellett pedig koncertek és zenés irodalmi programok szórakoztatják az érdeklődőket.
A várossal szorosan összefonódott egyetemünk is számtalan eseménnyel csatlakozik a rendezvénysorozathoz, hiszen oktatóinak és kutatóinak számos tudományos könyve lát minden évben napvilágot. Ilyenkor „Az SZTE utcára viszi a tudományt”, és közel 30 könyves programmal 13 napon át, 5 helyszínen mutatkozik be. Az öt helyszín egyike könyvtárunk Auditorium Minimum (röviden AudMin) terme, amely a földszinten, a Kölcsönző pult mögött található, és a programokon könyvtári beiratkozás nélkül is látogatható.

Június utolsó három hetében irodalmat és tudományt ünneplő programok az SZTE Klebelsberg Könyvtárban:

Több eseményünkről felvétel is készül, így aki lemaradna valamelyikről, YouTube-csatornánkon pótolhatja majd.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Ezek is érdekelhetnek...