Gillian Flynn: Éles tárgyak

254

Kattints a képre, és nézd meg a katalógusunkban!

„Az Éles tárgyak Gillian Flynnek, a szuperlatívuszokat bezsebelő Holtodiglan szerzőjének első regénye, amelyben már megmutatkoznak az alappillérek, amelyekre az írónő későbbi krimiit is építi. Ravaszul árnyalt karakterek kergetőznek  egy amerikai kisváros elképesztő hazugságokból szőtt labirintusban, ahol minden bizonnyal az olvasók nagy része is el fog tévedni.

Flynn elunta a sorozatgyártott női karaktereket. Helyettük újabbakat, izgalmasabbakat teremtett. Zavarba ejtő, egyszerre taszító és vonzó nőket. Első főhőse, Camille Preaker szép, de nem kedves. Okos, de sok hülyeségbe megy bele feldolgozatlan gyerekkori traumákból adódó megfelelési vágytól hajtva. Olyan nő, aki jobbnak látja, ha véletlenül sem köti mások orrára elkövetett hibáit, és akinek igazi valója apránként bontakozik ki az oldalakon. Távolról a tetovált lány rokona.”

„Az Éles tárgyak megítélésénél a legnagyobb visszahúzó erő az írónő saját maga, akinek  harmadik kötete hivatkozási ponttá vált a műfajon belül. Korábbi, újrakiadott kötetei kénytelenek a Holtodiglan árnyékában létezni. Ám azon túl, hogy az Éles tárgyak egy kifejezetten szórakoztató, borzongató krimi, egyben egy nyomozás a Flynn-életműben az erre nyitottak számára.”

Mlinárik Mariann teljes kritikája itt olvasható.

Pécs : Alexandra, 2016

Ezek is érdekelhetnek...