Edith Eva Eger: A döntés

384
Kattints a képre, és nézd meg a katalógusunkban!

Edith Eva Eger egy Kassán élő 16 éves tehetséges, táncművésznek készülő ambiciózus kislány volt. 1944-ben azonban a nácik családjával együtt az Auschwitzba zakatoló vonatra tuszkolták fel többedmagával.
Míg szüleit szeme láttára dr.Mengele abba az oszlopba vezényelte, akik megérkezésük után azonnal gázkamrában végezték, ő és nővére megmenekült.
Balett táncosi múltja miatt szülei gyilkosa felkérte táncoljon neki, jutalmul egy vekni kenyeret dobott neki.
A Döntés című könyvben választ találunk arra, hogyan zárta ki a külvilág borzalmait, és hogyan tudott szabadulása után megbocsájtani fogva tartóinak, szülei gyilkosainak.
Szinte hihetetlen, hogy az embertelen körülményeket egyik túléli, a másik viszont már sohasem térhet haza.
Nővérével egységet képeztek segítették egymást, a remény lángját sosem hagyták kihunyni. A haláltáborból való megmenekülése után Amerikába került, egész életét arra áldozta, hogy segítsen embertársain, mindenütt ahol járt elismerően szóltak előadásairól. Neves pszichiáterként az egész világon ismertté vált.
Mindenkinek ajánlom a Döntés című könyv elolvasását, mert a legnehezebb dolog a világon a minket ért sérelem megbocsájtásának hosszú és küzdelmekkel teli folyamata. Ez csak a legnemesebb lelkűeknek sikerül maradéktalanul…

Budapest : Libri, 2017

A további kiadásokat keresd katalógusunkban.

Ezek is érdekelhetnek...