5 könyv Umberto Ecotól

ecolista

Umberto Eco irodalomtudós volt, hatalmas műveltséggel és sok-sok kiadott könyvvel. Nehéz olvasmány, mert sok utalás és filozofikus gondolat van a műveiben, hatalmas tudását nem mindig tudja könnyen érthetően átadni, de érdemes kitartani, vagy újra és újra nekikezdeni. Olvassunk Eco-t, mert érdemes!

Umberto Eco: A rózsa neve. Eco legnagyobb sikerű művében remekül ötvöződik a kalandos nyomozós történet és a mélyebb filozófiai eszmefuttatások. Jól bemutatja a korabeli világszemléletet, és azt, hogy hogyan gondolkodtak akkor az emberek. Az író hatalmas tudása az apró részletekben is tükröződik, és annyi utalás van benne, hogy talán még ma sem fejtették meg az összeset.

Umberto Eco: Baudolino. A 13. században játszódó történelmi regény egy hantázó parasztfiúról, ami néha átvált pikareszk regénybe és fantasybe, mellette pedig a történetírói hűség kérdéseit is feszegeti azáltal, hogy a nagy történelmi igazságok apró részletei mennyire lehetnek hazugságok.

Umberto Eco: A prágai temető.  19. századi történet, amit azoknak ajánlunk, akik szeretik a végsőkig túltolt antihősöket (vagy a House of Cards-ot).

Umberto Eco: Loana királynő titokzatos tüze. Képes regény egy amnéziás antikvárius emlékeinek nyomában.

Umberto Eco: Hogyan írjunk szakdolgozatot. Ha eddig nem tudtál, ebből biztosan megtanulsz hivatkozni.

Kattints a címre, és nézd meg az SZTE Klebelsberg Könyvtárának katalógusában!

Ezek is érdekelhetnek...