Marko Kloos: Felderítők (Frontvonalak 2.)

337

Kattints a képre, és nézd meg a katalógusunkban!

Kedvelem Andrew Graysont. Meg kedvelem Marko Kloost is. A 2. könyv meggyőzött, hogy kell nekem ez a sorozat. Tényleg semmi extra, de kiválóan működik az egész. Itt érzem (még egyelőre) azt, hogy van egy konkrét terv, elképzelés a szerző fejében, látja, hová viszi a cselekményt és ha szerencsénk van, lesz az egésznek (a sorozatnak) eleje-közepe-vége, mert sajnos elég konzervatív vagyok és jobban szeretem az ilyesmit – ellentétben azzal, amikor egy adott számú könyvre szól a szerződés, aztán meg lesz, ami lesz.
A cselekményt összefoglalnám: jönnek az ellenségek és Andrew lő, meg célpontokat jelöl meg, illetve morális kérdésekkel szembesül. És vannak régi ismerősök is az előző kötetből. Nem mondom, szerintem van pár butaság, például nehezen hihető, hogy a nyurgákat nem tanulmányozzák, a Föld és egyéb kolóniák tudósai nem állnak elő semmiféle használható ötlettel, de ebbe nem kötök bele (még).
A sorozat be fog jönni azoknak, akik sem a tudományos, sem a filozófiai mélységeknek nem oly nagy rajongói, ellenben szeretik, ha a cselekmény pörög – ezen a ponton helyénvalónak érzek egy önvizsgálatot is.

Budapest: Agave, 2017

A sorozat korábbi kötetét keresd katalógusunkban.

1. Frontvonalak

Ezek is érdekelhetnek...