5+1 könyv az agyról. Keresd őket a IV. emeleti SCI-eszta polcon!

Agyas listaKözérthetően és szellemesen az agykutatásról? Válogassatok a SCI-eszta polc kínálatából!

David Eagleman: Az agy: a te történeted. A BBC azonos című sorozatának műsorvezetője most könyvben mondja el, amit az agyról tudni érdemes.

Michio Kaku: Az ​elme jövője: hogyan próbálja a tudomány megismerni, feljavítani és többre tenni képessé az agyat. A jelen kutatások mellett a jövőbeli fejlesztésekbe is bepillanthatunk: egyes tudósok úgy vélik, hogy az elektromágnesesség, a genetika és a gyógyszeres terápia segítségével lehetőség nyílik a viselkedéseket irányító idegi pályák feltérképezésére, az intelligencia növelésére és mentális betegségek (pl. skizofrénia, Alzheimer-kór, bipoláris zavar) kezelésére is.

Szirmai Imre: Valami ideg. Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki szeretne egy kicsit rendet tenni a fejében lévő kuszaságban.

Norman Doidge: A változó agy: elképesztő történetek az agykutatás élvonalából. A könyv olyan izgalmas esettanulmányokat tár az olvasó elé az agyunkkal kapcsolatban, amelyek ráébresztik az embert arra, hogy sosem késő próbálkozni és küzdeni.

Bánki M. Csaba: Agyunk fogságában. Ajánlom mindenkinek, aki könnyedebb stílusú könyvet szeretne kézbe venni az agyműködésről, nyitott a fejezetek témájához illő irodalmi idézetekre, és szereti a humorral fűszerezett jól tagolt, tartalmas szövegeket.

Tom Jackson: Agyunk titkai: 100 felfedezés, amely segített abban, hogy az agy megértse önmagát. Válogatás az agykutatás történetének legizgalmasabb felfedezéseiből. Vitustánc, elektrosokk, álomkór, skizofrénia, epilepszia, autizmus, kóma, mesterséges agy… és még sok más.

Kattints a címre, és nézd meg az SZTE Klebelsberg Könyvtárának katalógusában!

Ezek is érdekelhetnek...