5 mesés könyv, amit érdemes elolvasni

Mesés listaBoldizsár Ildikó szerint „minden mese annak a példája, hogyan lehet a rendezetlenséget és a káoszt renddé alakítani, azaz olyan helyzeteket teremteni, amelyekben a teljesség vágya irányítja a gondolatokat és a tetteket. Ez a tudás azért nélkülözhetetlen, mert csak így van esélyünk arra, hogy egyszer majd rólunk is elmondhassák: „boldogan éltek, míg meg nem haltak”.”

Így hát most válogattunk 5 könyvet, amit olvasásra ajánlunk és várjuk tőletek a folytatást:

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Mert egy örök klasszikus, és felnőttnek és gyermeknek egyaránt olyan értékeket tanít, amik minden korban nagyon fontosak.

Boldizsár Ildikó: Mesekalauz úton lévőknek : életfordulók meséi

Boldizsár Ildikó kötetei nem csak tudományos gyűjtésnek nagyszerűek, de egyben megtalálható bennük a meseterápia, a néphagyomány, és minden más, amiért a mesék fejlődéslélektanilag nagyon fontosak számunkra. Több mesés gyűjteménye után ez a kötet az emberi élet fordulóihoz kapcsolódik, születéshez, élethez, halálhoz.

Fésüs Éva: Aranypofácska (Szekeres Erzsébet rajzaival)

A mellett, hogy megismerjük Hörcsi Lajcsi mindennapi kalandjait, végtelenül vidám, és az élet lényegét firtató mese. Mint ennek a mesének a hőse, mi se szeretnénk mást, csak boldogan élni a világunkat, dalolva, zenélve, és jókat kacagva, az ilyen humoros elszólásokon, amiket a könyvben találunk. Szekeres Erzsébet rajzaival pedig igazi élmény a kötet.

A. R. Melrose: Micimackó szótára : útmutató a Micimackó és az erdei állatok által használt szavakhoz

Ki ne ismerné a mi Csacsi-öreg-medvénket? Ha csak kicsit felderülnél és elmerengnél gyermekkorod kedves kis medvéjének humorán, keresd meg ezt a nyelvtörténeti jelenséggel bíró könyvet, és kacagj hangosan nagyokat rajta! 

A megbabonázott puding : ír tündérmesék és babonák

Végül egy válogatáskötet, mert az eredeti népmesékből sosem elég, az írek tündérei és manói pedig sokunk szívét terelik egy irányba.

Kattints a címre, és nézd meg az SZTE Klebelsberg Könyvtárának katalógusában!

 

Ezek is érdekelhetnek...