5 könyvön alapuló tv- sorozat

Sorozatos lista2(1)Nem csak könyvmoly vagy, hanem sorozat függő is? Olvastad a kedvenc sorozataid alapjául szolgáló könyveket? Kíváncsi vagy rá, hogy valósították meg, ami eddig csak a képzeletedben élt? Mindegyik, egyik sem? Írd meg nekünk, hogy a könyv vagy a sorozat tetszett jobban! Javasolj még több párost!

Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, addig is a mi ajánlataink a következők:

Könyv: Diana Gabaldon – Outlander (Az idegen)

Sorozat: Outlander

Claire Randall és  férje második nászútjukat élvezik a skót felföldön 1945-ben, mikor egy ősi és misztikus kőkörnek köszönhetően Claire hirtelen 1743-ban találja magát, ahol veszélyesebbnél veszélyesebb kalandok és szenvedélyes szerelem várja.

Könyv: Margaret Atwood – A szolgálólány meséje

Sorozat: A szolgálólány meséje (The handmaid’s tale)

Egy jövőbeli vallási fundamentalista államban a nőket megfosztották jogaiktól. Azon kevesek, akik az atomerőművek okozta sugárszennyezést követően is termékenyek maradtak, átnevelő táborba kerülnek, majd szolgálóként dolgoznak az uralkodó osztály házainál, és egyetlen rendeltetésük az utód nemzés. Torokszorító érzés olvasni is, nézni is.

Könyv: John le Carré – Éjszakai szolgálat

Sorozat: Éjszakai szolgálat (The night manager)

Jonathan Pine, a brit haderő egykori katonája szállodaportásként dolgozik, mikor felbukkan a nemzetközi fegyverkereskedő Richard Onslow Roper. Pine nem tud hátat fordítani a múltjának, és újra fejest ugrik a fegyver- és drogcsempészet könyörtelen világába, hogy felvegye a harcot az ellenséggel.

Könyv: Kathy Reichs – Csont és vér

Sorozat: Dr. Csont (Bones)

Dr. Temperance Brennan törvényszéki antropológus válását követően nem rég költözött Kanadába. Lánya az Egyesült Államokban jár egyetemre, így Tempe minden idejét a munkájának szenteli. Mikor egy szörnyű lelethez riasztják, számos hasonlóságot fedez fel egy korábbi üggyel kapcsolatban, és felmerül benne a gyanú, hogy sorozatgyilkossal állnak szemben. A rendőrség tiltakozás ellenére Tempe saját szakállára nyomozni kezd. A sorozat eléggé más irányba kanyarította a karakter életét, de talán pont ezért érdekes lehet elolvasni a könyvet is.

Könyv: Michael Dobbs – Kártyavár

Sorozat: Kártyavár (House of Cards)

A könyv Angliában, a sorozat az USA-ban játszódik, de a főbb összetevők azonosak: hatalom, politika, korrupció, szenzáció hajhászás. A könyv szerzője Margaret Thatcher egykori kabinetfőnöke, a sorozatnak pedig Bill és Hilary Clinton is nagy rajongója.

Kattints a címre, és nézd meg az SZTE Klebelsberg Könyvtárának katalógusában!

 

 

Ezek is érdekelhetnek...