5+1 könyv Tolkientól

tolkienlista

J. R. R. Tolkient a modern fantasy atyjaként szokták emlegetni népszerű és időtálló művei miatt, érdemes tehát megismerkedni a műveivel.

A gyűrűk ura. A háromkötetes kultuszkönyvet a filmes feldolgozás óta mindenki ismeri, de elolvasni is érdemes, főleg a világ bemutatása miatt. Az illusztrált változatait is érdemes kézbe venni Alan Lee gyönyörű rajzai miatt.

A hobbit. Többféle kiadásban megjelent már a népszerű meseregény, még képregény változata is van.

Az angol History of Middle-Earth (HOME) vagyis a Középfölde Históriája magyar sorozata. Az eredeti 12 kötetből már három megjelent magyarul is (Elveszett mesék I-II., Beleriand dalai) és csak reménykedhetünk benne, hogy a többi 9 is megjelenik majd. Ezek még Tolkien által írt kerettörténetek, egy részük szerepel a Szilmarilokban, sok inkább csak kiegészítés az eposzokhoz, a világteremtéshez.

Karácsonyi levelek. Tolkien a gyerekeinek írt válaszleveleket a Karácsony Apó nevében, tele csodás rajzokkal. Ebben az időszakban gyerekes szülőknek kötelező darab.

J. R. R. Tolkien meséi. Több rövidebb történet, mint például a Sonkádi Egyed gazda és a sokat által a filmekből hiányolt Bombadil Toma kalandjai.

Kattints a címre, és nézd meg az SZTE Klebelsberg Könyvtárának katalógusában!

Ezek is érdekelhetnek...