5 +1 gasztroregény

gasztrolista

5 regény, amiben a gasztronómiának és a recepteknek is jut hely.

Nancy Verde Barr: Az ​utolsó falat – Nancy Verde Barr 1980 és 1998 között vezető szakácsként dolgozott Julia Child mellett, aki minden idők legnépszerűbb szakácskönyv-szerzője volt Amerikában, és főzőműsorait milliók nézték.

Cserna-Szabó András, Fehér Béla: Ede ​a levesben – képes, színes, szagos igazi gasztro krimi és nyomozás ételek, receptek, személyek után.

Laura Esquivel: Szeress ​Mexikóban! –  A ronda borító és a félrefordított cím egy értékes könyvet takar. Az eredeti címe: „Mint a csokoládéra öntött víz” – és tényleg, annyi düh, harag és szenvedély van ebben a könyvben, mint a bugyogó forró vízben. Mexikói Rómeó és Júlia történet.

Lénárd Sándor: A római konyha – a 20. század elején kivándorolt zsidó orvos eljutott Olaszországba és saját magát újragondolva fedezte fel az olasz gasztronómia titkait. A sajtok varázsát, a spagetti készítésének történetét. Akit érdekel az olasz konyha, ezt nyugodtan forgathatja.

Julie Powell: Julie ​& Julia– Julie rátalál Julia Child szakácskönyvére és elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi férjének és a barátainak mind az 524 receptet. Vidám történet, a belőle készült film igazi rom-kom.

+1: Hervé This: Az atomoktól a sajttortáig avagy fizika és kémia konyhaszerető gyerekeknek.

Kattints a címre, és nézd meg az SZTE Klebelsberg Könyvtárának katalógusában!

Ezek is érdekelhetnek...