Cixin Liu: A háromtest-probléma

437

Kattints a képre, és nézd meg a katalógusunkban!

„A kiindulási pont banális (egy idegen faj tudomást szerez a Föld létezéséről, és inváziót indít), a kivitelezés azonban őrületesen képzeletgazdag, szinte felfoghatatlanul grandiózus, végtelenül kreatív és esszenciálisan, kompromisszummentesen tudományos megközelítésű (például a hagyományos űrcsatákat felejtsd el, de egyetlen – messze nem hagyományos – kivételtől eltekintve úgy általában az űrcsatákat magukat is; a csillagközi háború itt egészen másképp fest). ”

„Liu mintha egészen más léptékekben gondolkodna, és egészen más ligában játszana, mint a műfaj szinte minden egyéb képviselője. A Háromtest-trilógia hard sci-fi a javából, és nincs Kim Stanley Robinson, Alastair Reynolds, Greg Egan vagy Neil Stephenson, aki felkészíthetne szédítő komplexitására, precíz átgondoltságára.”

„Az biztos, hogy nem könnyű ennél ambiciózusabb és sokrétűbb sci-fit mondani – a Háromtest-trilógia óriási irodalmi teljesítmény, fenséges és félelmetes, grandiózus és emberi, provokatív és gondolatébresztő. Megkockáztatom: korszakos remekmű. ”

Rusznyák Csaba teljes kritikája itt olvasható.

Budapest : Európa, 2016

 

Ezek is érdekelhetnek...