Váncsa István: Lakoma : az itáliai konyhák legfinomabb ételeiből

Kattints a képre, és nézd meg a katalógusunkban!

„Váncsa egyébként pont nem krúdyz, nem irodalmaz túl. Tökéletes egyensúlyt tart. Ahogy Szerb Antal: van mese is, van szakma is, van magaskultúra és alacsony, Wagner és rágógumipop. Ebben az Itália-könyvben is tobzódik (torát üli) az antikvitás, a reneszánsz, van Dante, Ovidius, Homérosz, Tacitus, Vergilius, Marcus Aurelius, Mediciek, Garibaldi, igen szórakoztató karneválban vonul föl az egész európai történelem, de a liguriai borjútekercs receptje és technológiai leírása hajszálpontos, fegyelmezett és érthető.

Uj Péter teljes kritikája itt olvasható.

Budapest : Libri, 2017

A sorozat további részeit keresd katalógusunkban.

Ezek is érdekelhetnek...