Új könyvek polca


Márciustól új könyveink egy újabb polcon, az első emeleti lépcsőház rivaldafényében debütálnak. A válogatás nemcsak új mivolta miatt hívogató, hanem a tudományterületek irodalmának képviseletében változatos összeállításnak számít, ami egyben a könyvtár szakmai színvonalának és a frissen beszerzett szakirodalomnak a tükrözése is.
Célja a tudományterületek irodalmának kiemelése, az újdonságok azonnali elérhetővé tétele.

Az Új könyvek polca a könyvtár rendszerében egyedülálló olyan szempontból, hogy a könyvek téma, nyelv, könyvtári jelzet szerint nem különülnek el, így egymás mellé kerülhet élet- és irodalomtudomány, művészet és matematika, vagyis bármilyen tudományos könyv szomszédja lehet egy tőle teljesen eltérőnek. A polc tartalma folyamatosan frissül, háromhetente teljesen cserélődik.
Az aktuális könyvválogatás katalógusban a lelőhely keresőfeltételt kiválasztva SZ1/UK kóddal kereshető. Így akár már otthon is ismerkedni lehet az Új könyvek polcának aktuális válogatásával.
A kívánt könyvet hazavinni pedig az általános könyvtárhasználatnak megfelelve, kölcsönzést követően lehet.
A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy a rivaldafény bizony megteszi hatását, a polc népszerű, a könyvek gondos gazdákra találnak, értéküket a nagyközönségnek is bizonyítva.

Ezek is érdekelhetnek...